Project Description

Agile Business Analist Foundation

Home/Strategie/Agile Business Analist Foundation
Bekijk agenda
test
Agenda

Agile Business Analist Foundation

Home/Strategie/Agile Business Analist Foundation
Bekijk agenda

Waarom Agile Business Analyst Foundation?

Het Agile Business Consortium heeft een Agile framework ontwikkeld gebaseerd op de kennis en ervaring die is opgedaan in de jarenlange uitvoering van projecten volgens de DSDM-methodiek. Dit framework beschrijft de levenscyclus van Agile productontwikkeling en benoemt de diverse rollen binnen een Agile team.

De Business Analist heeft binnen een Agile team een cruciaal belang; het is de verbindende rol tussen enerzijds het Solution Development Team en anderzijds het Project Team met daarin o.a. de Business Sponsor en de Business Visionary rollen.

Speciaal voor Business Analisten die werken in een Agile omgeving heeft het Agile Business Consortium de Agile Business Analyst training en certificering ontworpen. Deze training is ook zeer geschikt voor Business Analisten die de transitie van traditioneel projectmanagement naar Agile willen doorvoeren. Tijdens deze training krijgt u kennis van het Agile Framework (processen en rollen) en de rol van de Agile Business Analist binnen de context van een Agile team. U krijgt een overzicht en inzicht in een breed scala van verschillende technieken en hulpmiddelen die bijdragen tot een effectieve business analyse.

 Voor wie?

  • Business Analisten in een Agile omgeving.
  • Productontwikkelaars als opstap naar Agile Business Analist.
  • Ervaren Business Analisten die de transitie naar Agile willen doorvoeren.

Wat leer je?

Een Business Analist in een traditionele projectomgeving zit aan begin van het traject voornamelijk met de business en heeft vanuit zijn rol relatief weinig te doen met details van de oplossing en houdt zich derhalve niet bezig met de daadwerkelijke uitwerking en de bouw van het eindproduct.

Binnen een Agile omgeving ben je als Business Analist wel zeer nauw betrokken bij de uitwerking en ontwikkeling van de producten en de requirements die je hebt opgehaald bij de business. Je kunt dan ook geen afstand meer nemen en het “overlaten” aan een Functioneel Ontwerper of Technisch Ontwerper zoals dat in de traditionele projectomgeving plaatsvindt.

Deze training geeft inzicht in je rol, verantwoordelijkheden en positie binnen een Agile project. Het verschil tussen Agile en traditioneel projectmanagement wordt toegelicht en hoe je de transitie kunt maken van een traditionele Business Analist naar een Agile Business Analist krijgt veel aandacht in deze cursus.

Hoe trainen wij?

In de training wisselen we theorie continu af met voorbeelden uit de praktijk. Ook is veel interactie tussen de deelnemers zodat ook veel ervaring kan worden uitgewisseld. Om iedereen ook goed voor te bereiden voor het examen hebben we een aantal oefenexamens ontwikkeld.

Details

Er zijn geen specifieke eisen ten aanzien van vooropleiding. Enige ervaring in het vakgebied projectmanagement is wel aan te raden.

Duur van de opleiding

De training wordt in 2 dagen of 4 avonden gegeven, waarbij de tweede dag (4e avond) wordt afgesloten met het examen Agile BA Foundation.

Materiaal

De Project Academie maakt in deze training gebruik van het boek ‘DSDM Consortium Agile Business Analysis Handbook (Engelstalig)’ en van eigen ontwikkeld maatwerk trainingsmateriaal inclusief proefexamens.

Examen

Na afloop van de training kan de cursist opgaan voor het Agile BA Foundation examen. Dit examen bestaat uit 50 multiplechoice vragen (in het Engels) welke binnen 40 minuten moeten worden beantwoord. Het betreft een gesloten boek examen. De kandidaat is geslaagd indien hij minimaal 25 vragen correct heeft beantwoord. Het examen wordt staat onder toezicht van APMG Benelux.

Prijs

De prijs die je betaalt is € 1095,- exclusief btw en inclusief examen, boek en oefenexamens.

TRAINER

WIJNAND LENS
WIJNAND LENSTrainer & consultant
Gepassioneerd kennisdeler en coach Business Analyse, Projectmanagement en Agile werken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief !

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Bedankt voor je inschrijving!
Sorry, er is iets fout gegaan. Probeer het later nog een keer.