Project Description

IPMA C Agile Leadership

Home/Competentieontwikkeling/IPMA C Agile Leadership
Bekijk agenda
test
Agenda

IPMA C Agile Leadership

Home/Competentieontwikkeling/IPMA C Agile Leadership
Bekijk agenda

Waarom IPMA C Agile leadership?

Als je agile werkt, vraag je je continu af wat waardevol is voor je klant. Als Agile Leider neem jij het voortouw in een gemeenschappelijk leerproces en inspireer jij de medewerkers op meerdere gebieden en niveaus in jouw organisatie tot het adopteren van het agile gedachtengoed. De training fungeert als reflectie op jouw functioneren als Agile Leider en leert je mogelijkheden om jouw mindset om te zetten in nieuw gedrag.

Met IPMA C-Agile leadership certificering toon je aan dat jij de ervaring en competenties in huis hebt om een agile organisatievorm te geven. Geen certificaat, maar een certificering van bewezen ervaring en competentie! De certificering onderscheidt zich van alle andere agile certificeringen doordat het raamwerk-onafhankelijk is. Deze certificering is daarom zeer objectief en levert het bewijs dat de Agile Leiders overal inzetbaar zijn.

Voor wie?

IPMA C-Agile Leadership is een training voor Agile Leiders die vanuit hun leiderschapsrol in staat zijn om in een nieuwe context succesvol vorm te geven aan veranderingen. Te denken valt aan product owners, scrum masters, managers, consultants, coaches, experts en agile project- en programmamanagers.

Wat leer je?

Deze gecombineerde training-begeleiding bereidt je voor te denken als een Agile Leider en de effecten van die mindset om te zetten in nieuw gedrag. Na de training ben je beter in staat om:

 • Individuen te coachen en teams te inspireren om agile te werken
 • Het agile gedachtengoed uit te dragen
 • Impact te maken op de wendbaarheid van de organisatie waar jij werkt
 • Het IPMA C-Agile theorie examen en het mondelinge assessment met succes af te leggen

Hoe trainen wij?

De training vangt aan met een intakegesprek waarin een coach met jou het leertraject afstemt en bepaalt aan de hand van jouw werkervaring welke modules voor jou van toegevoegde waarde zijn, of certificering mogelijk is en welk traject je het beste kunt volgen.

In de 4-daagse klassikale training leer je te denken en handelen als een Agile Leider. We nemen concrete situaties, bij voorkeur die van jou, als uitgangspunt, bespreken deze, en oefenen in verschillende werkvormen. Door middel van cases, oefeningen en groepsdiscussies raak je thuis in de materie.

Parallel aan de training vul je het ervaringsdocument in. In het document omschrijf je jouw opleidingen, cursussen, werkgevers en werkervaring van de afgelopen 6 jaar. Verder geef je 4 referenten op waarmee je in het afgelopen jaar hebt samengewerkt. Jouw Agile coach begeleid je bij het invullen van de documenten. Hij kent het traject van haver tot gort en zal je intensief individueel begeleiden, waarbij je nog beter inzicht krijgt in jouw functioneren en competenties.

In de online leeromgeving staan theorie, oefeningen en proefexamens welke je ondersteunen bij de training en jouw werk en je optimaal voorbereiden op het officiële IPMA C-Agile Leadership theorie-examen.

Na het behalen van de theorie begeleidt jouw coach je bij de voorbereiding op het assessment interview door middel van e-mail uitwisseling en videogesprekken. Wij begeleiden al 20 jaar kandidaten succesvol bij hun IPMA-certificering op alle niveaus.

Details

In de afgelopen 6 jaar heb je 3 jaar in een agile omgeving gewerkt in een rol waarin agile leiderschapskwaliteiten nodig waren. In het laatste jaar heb je deze rol team overstijgend uitgevoerd.

Duur van de training

De training wordt in 4 dagen (8 dagdelen) gegeven.

Na het behalen van het theorie certificaat (optioneel) voor IPMA C-Agile word je door middel van e-mail uitwisseling en videogesprekken begeleid bij de voorbereiding op het assesmentinterview. Je moet aantonen dat je:

 • Voldoende ervaring hebt;
 • Competent Agile Leiderschap hebt getoond;
 • Impact gemaakt hebt op de wendbaarheid van jouw organisatie.

Materiaal

 • IPMA Referentiegids ICB4 in een Agile omgeving
 • IPMA Agile leadership eindtermen
 • Oefenexamen
 • Online omgeving met theorie en opdrachten

Examen

Na de training en het volledig invullen van het ervaringsdocument meld je je aan bij het certificeringsinstituut: IPMA Certificering Nederland. Bij het certificeringsinstituut beoordeelt een assessor het door jou ingevulde document. Na goedkeuring doe je theorie-examen. Het examen duurt 3 uur en bestaat uit open vragen waarin je jouw agile kennis toepast op casuïstiek.

Na maximaal 6 weken ontvang je de uitslag. Bij een positief resultaat werk je aan je portfolio en bereid je je samen met je IPMA Agile coach voor op het assessment.

Prijs

De prijs die je betaalt is € 3195,- exclusief btw en inclusief materiaal.

Het examen is niet inbegrepen en moet worden aangevraagd bij IPMAcertificeren.nl

TRAINERS

ROEL RIEPMA
ROEL RIEPMATrainer & coach
Ik geef ontwikkelingsgerichte adviezen, trainingen en coaching voor mens, team en organisatie.
MICHEL MUNIER
MICHEL MUNIERTrainer & coach
Ervaren in project- en verandermanagement en Agile teamcoach.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief !

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Bedankt voor je inschrijving!
Sorry, er is iets fout gegaan. Probeer het later nog een keer.