Project Description

IPMA C

Bekijk agenda
test
Agenda

IPMA C

Bekijk agenda

Waarom IPMA C?

Als je 3 jaar ervaring hebt in het geven van leiding aan middelgrote en/of complexe projecten kun je in aanmerking komen voor een IPMA C certificaat. Met deze training bereid je jezelf uitstekend voor op het IPMA examen zodat je het certificaat kunt halen.

De training IPMA niveau C training geeft daarnaast directe ondersteuning bij het toepassen van het brede theoretisch fundament onder projectmanagement. De training biedt je de gelegenheid om je competenties te verdiepen en je leert het vak projectmanagement zowel resultaat- als relatiegericht uitoefenen.

Voor wie?

Open inschrijving: Projectmanagers die reeds meerdere middelgrote projecten hebben geleid en nu aan willen tonen en onderbouwen dat ze dat vakbekwaam, omgevingsgevoelig en zelfbewust hebben uitgevoerd.

Incompany: Portfolio- c.q. Projectmanagement afdelingen die gericht zijn op het professioneel managen van projecten voor de staande organisatie en/of klantorganisaties.

Wat leer je?

Je leert het competentie-profiel van IPMA door en door kennen en je leert doorzien en oefenen hoe je met deze competenties je persoonlijk leiderschap vorm en inhoud kunt geven; de omgeving rondom het project sociaal vaardig en vanuit bedrijfs- en veranderkundig inzicht mee kunt nemen; hoe je de project methodische aanpak kunt bepalen en vervolgens het project op kunt zetten en beheerst uit kunt voeren.
Je leert scherp reflecteren op (lastige) projectsituaties en hoe je geleerde theorieën in kunt zetten om deze situaties beter te kunnen managen. Tijdens deze leerdialogen komt de theorie die je moet kennen voor het IPMA C examen voorbij!

Hoe trainen wij?

We baseren de training op concrete situaties, zoals die zich in de werkomgeving van de deelnemers voordoen. De theorie wordt continu gespiegeld aan deze situaties, waardoor de theorie gaat leven als zijnde ‘één van de mogelijke beste praktijken’.
Door deze dialogiserende leervorm krijgt de training, ondanks/dankzij de grote hoeveelheid IPMA theorie, een hoge, directe toepasbaarheidswaarde.
Situaties breng je in door vanaf het begin te werken aan het verplichte IPMA C assessmentdocument. Zo bereiden wij je in deze training niet alleen voor op het IPMA C examen, maar ook op het IPMA C assessment en maken we voor iedere deelnemer de training ‘op maat’. Door het delen van de praktijkverhalen wordt onnoemlijk veel van elkaar en over de theorie geleerd.

Details

Er zijn geen specifieke eisen ten aanzien van vooropleiding.

Duur van de training

De training heeft een looptijd van zes dagen.

Materiaal

  • Bert Hedeman, Roel Riepma (2018). Projectmanagement gebaseerd op ICB versie 4. IPMA D | IPMA C | IPMA B | IPMA PMO. Den Bosch: Van Haren Publishing.
  • Bert Hedeman, Roel Riepma (2022). Projectmanagement. Examenvoorbereiding IPMA C + Kennisbank. Den Bosch: Van Haren Publishing. PS: bestellen via www.vanharen.net – vanwege kortingsvoucher voor verkrijging van de kennisbank!
  • Roel Riepma (2021). Powerpointslides en Trainingsoefeningen. Zwolle: NZCHT.

Examen

Het examen wordt door IPMA certificering Nederland georganiseerd. Je schrijft je in via hun website. Zie: https://www.ipmacertificeren.nl/ipma-c

Prijs

De kosten van deze training bedragen € 2.495,00 exclusief btw.
Dit is inclusief literatuur, cursusmap, initiële begeleiding bij het schrijven en het verdedigen van het projectrapport en het verdedigen van je reflectie tijdens het IPMA assessment.
De Project Academie heeft geen invloed op de examenkosten. Zie hiervoor de site www.ipmacertificeren.nl

TRAINERS

ROEL RIEPMA
ROEL RIEPMATrainer & coach
Ik geef ontwikkelingsgerichte adviezen, trainingen en coaching voor mens, team en organisatie
MYRTHE WESTERHOUT
MYRTHE WESTERHOUTTrainer & consultant
Gedreven en doelgerichte projectmanager, coach en trainer met veel passie voor de mens.
JOOST LODEWEGES
JOOST LODEWEGESTrainer & coach
Ervaren consultant, coach en scrum master met veel ervaring in de zorg en onderwijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief !

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Bedankt voor je inschrijving!
Sorry, er is iets fout gegaan. Probeer het later nog een keer.