AGILE PROJECT MANAGEMENT IN VOGELVLUCHT

Benieuwd naar wat Agile Project Management voor jou kan betekenen? Dan zijn er voor jou deze korte filmpjes. In slechts 15 minuten per filmpje leggen we de belangrijkste onderdelen van Agile PM aan je uit. Zo leer je ook in een kwartiertje toch weer iets nieuws.

Heb je naar aanleiding van deze filmpjes nog vragen, of wil je graag een training volgen en het officieel erkende Agile PM® certificaat halen? Houd dan de trainingskalender in de gaten of neem contact op met onze accountmanager René Bosschers (per mail of telefonisch op 06 42 12 47 15) voor de mogelijkheden.

DEEL 1: ORGANISATIE EN ROLVERDELING

In dit eerste filmpje nemen we je mee in het samenstellen van een (of meerdere) team(s) binnen het AgilePM Framework. Aan de hand van een casus laten we je zien hoe je vaststelt welke rollen je nodig hebt en hoe je de teams verder vormgeeft.

Het Project Canvas waarvan in het filmpje gebruik wordt gemaakt kun je hier downloaden!

DEEL 2

In deel 2 laten we je zien dat het stapsgewijs creëren van het projectresultaat ervoor zorgt dat je focus houdt op het doel en eerder waarde creëert. Onze casus, waarin het doel is om het kantoor te verduurzamen, laat  hoe dat er in de praktijk uit ziet. Ook hier gebruiken we het project Canvas.

Waarom Agile project management?

Het Agile Project Management Framework is een framework dat de flexibele agile manier van werken combineert met de noodzaak om “in-control” te blijven.

Bedrijven en organisaties willen dat projecten steeds sneller toegevoegde waarde realiseren. Om dat te kunnen doen is een andere mindset en aanpak nodig dan de traditionele project aanpak, waarin de projectmanager veelal een sturende taak heeft en taken delegeert. In een agile project faciliteert en coördineert  de projectmanager een kort-cyclisch en iteratief proces waarin een of meer zelfsturende teams een oplossing realiseren. Zo komt in nauwe samenwerking met de klant eerder een beter bruikbare oplossing tot stand.

Hoe trainen wij?

Tijdens deze training bespreken wij uitgebreid de theorie van en de gedachte achter het Agile Project management Framework met een duidelijke focus op de rol van Project Manager.

Omdat u vooral leert door te doen wisselen we theorie af met korte opdrachten waarin we de agile theorie en technieken toepassen. Als voorbereiding op het Agile Project Management Foundation examen kunt u oefenen met voorbeeldvragen in onze e-learning omgeving.

Wat leer je?

Tijdens deze training maakt u  kennis van het Agile Project Management Framework en krijgt u inzicht in de rol van de project manager binnen de context van een agile team.

U krijgt overzicht en inzicht in een breed scala van agile technieken en hulpmiddelen en hoe die in specifieke project situaties toe te passen.

De training wordt afgerond met het door APMG geaccrediteerde Agile Project Management Foundation examen. Het examen is een multiple choice examen (50 vragen) dat in 40 minuten wordt afgenomen.

 

Prijs

De prijs die je betaalt is € 1.095,00 exclusief btw.

Data

  • September 2020: 3 september | 10 september | online examen
  • Oktober 2020: 6 oktober | 13 oktober | online examen

De trainingsdagen zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

Locatie

De trainingen vinden plaats bij 1 van onze partners in Utrecht. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact u op om de inschrijving af te ronden.


contact

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Naam organisatie*