Project Description

Scrum Master

Home/PM-methoden/Scrum Master
Bekijk agenda
test
Agenda

Scrum Master

Home/PM-methoden/Scrum Master
Bekijk agenda

Waarom Scrum Master?

Scrum is een raamwerk voor het ontwikkelen, leveren en onderhouden van complexe producten door effectieve samenwerking. Het raamwerk wordt gebruikt om veel zaken die we in ons dagelijks leven gebruiken te ontwikkelen en onderhouden. Ooit begonnen in de ICT en nu ook veel gebruikt in de marketing en product- & dienstontwikkeling in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Een Scrum Master is verantwoordelijk voor het promoten en ondersteunen van Scrum – zoals gedefinieerd in de Scrum Guide. Door iedereen te helpen de Scrum theorie, de Scrum waarden en -technieken te begrijpen en toe te passen.

Voor wie?

De training is gericht op iedereen die zich wil verdiepen in Scrum. Naast Scrum masters zijn dat bijvoorbeeld ook mensen die zelf in een scrumteam (gaan) werken of die samenwerken met Scrumteams. Deelnemers leren wat de rol van Scrum Master inhoudt, waardoor ze een start kunnen maken met het begeleiden van een Scrum Team en de acceptatie van het Scrum-raamwerk kunnen stimuleren.

Omdat we naast de rol van Scrum Master ook de andere Scrum rollen, de samenwerking in het team en met de stakeholders behandelen kun je na afloop succesvol deelnemen in een Scrum ontwikkelteam.

Wat leer je?

We behandelen in de training meer dan de theorie uit de Scrum guide.  We plaatsen Scrum in het brede perspectief van Agile werken. Zo komen onder andere het Agile Manifesto en het begrip zelforganiserende teams aan de orde.

Hoe trainen wij?

Omdat je vooral leert door te doen wisselen we theorie af met opdrachten waarin we de Scrum theorie en -technieken toepassen. We ontwikkelen o.a. sprintsgewijs een oplossing, gebruik makend van een Product Backlog en Sprint backlog. Zo leer je niet alleen de theorie, maar ken je na afloop ook een aantal leuke werkvormen waarmee je direct aan de slag kunt.

Door ook de rollen volgens Scrum te verdelen ken je na afloop niet alleen de theorie maar ervaar je ook zelf deze nieuwe manier van werken.  Zo krijg je inzicht in de Scrum technieken en hulpmiddelen en hoe die in specifieke situaties toe te passen.

Details

Er zijn geen specifieke eisen ten aanzien van vooropleiding. Enige ervaring met het werken in een team is wel aan te raden.

Duur van de training

De training bestaat uit 4 dagdelen:

  • 2 dagen op locatie, of
  • 2 halve dagen online en 1 dag op locatie

Materiaal

Elke deelnemer ontvangt:

  • Scrum guide®
  • Trainingsmap met slides en opdrachten
  • Werkboek Scrum met o.a. tips voor Scrum werkvormen
  • Voucher voor het examen Agile Business Consortium – Scrum master

Examen

Aan het eind van de laatste trainingsdag is er de mogelijkheid om op de locatie het examen af te leggen. Heb je liever wat meer tijd voor de examenvoorbereiding dan kun je na afloop op een zelf te kiezen tijdstip digitaal examen doen. Het examen bestaat op 50 multiplechoicevragen welke binnen 40 minuten moeten worden beantwoord. Het is een gesloten boek examen. Je bent geslaagd als je 37 of meer vragen goed hebt beantwoord.

Prijs

De prijs die je betaald is € 995,- exclusief btw en examen. Examen bedraagt €201,25

TRAINER

Kitty Clerc
Kitty ClercTrainer & consultant
Ik ben ervaren teamcoach / trainer op het gebied van Agile werken en projectmanagement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief !

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Bedankt voor je inschrijving!
Sorry, er is iets fout gegaan. Probeer het later nog een keer.