PRINCE2® Foundation in de praktijk

Leren door te doen
Misschien ken je de uitspraak; Weten en niet doen is niet weten. In deze praktische PRINCE2® Foundation training wordt je niet alleen theoretisch voorbereid op het behalen van het examen, maar doe je vooral ervaring op met het toepassen van de belangrijkste basiselementen van PRINCE2®. Door deze aanpak begrijp je hoe je een project moet opstarten, beheersen en afronden, omdat je het zelf hebt gedaan.

Wat biedt PRINCE2®
PRINCE2® is een verzameling best practices, die er voor zorgt dat je stap voor stap meegenomen wordt door de verschillende fasen van een project. Per fase krijg je een goed beeld welke gereedschappen en rollen gebruikt kunnen worden om het project in de grip te houden.
Daarnaast wordt PRINCE2® in vele organisaties als standaard gebruikt en is basiskennis van deze methode vaak een vereiste om aan een project deel te kunnen nemen.

Voor wie is deze training geschikt?
Om een project tot een goed einde te brengen, hebben we een team van spelers met verschillende rollen nodig . PRINCE2® kent rollen als projectmanager, opdrachtgever, senior gebruiker en leverancier, technische projectleider, projectborging en projectsupport. Voor alle rollen is deze training geschikt, omdat het je het basisbegrip bijbrengt hoe deze rollen ingezet kunnen worden in een project en wat de samenhang is tussen deze rollen. Tijdens de training wordt het project telkens vanuit ieders perspectief bekeken. Het is net als het spel ‘Kolonisten van Catan’; iedereen dient de spelregels te kennen om het goed samen te kunnen spelen.

Welke onderwerpen komen aan bod?
De methode PRINCE2® bestaat uit 7 principes, 7 processen en 7 thema’s. Deze leer je allemaal kennen en begrijpen. Uit deze onderdelen hebben wij 7 praktische handvatten geselecteerd, die de basis vormen om een project in de grip te houden. In de training ga je zodanig met deze 7 basis elementen aan de slag dat je deze ook na de training kunt toepassen in je eigen project. Deze basis elementen zijn;

  • De opdracht helder krijgen; het spel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.
  • De cirkels van invloed; hoe organiseer ik mijn project en hoe hou ik de kikkers in de kruiwagen.
  • Productgericht plannen; Hoe maak ik mijn project tastbaar en inzichtelijk.
  • Verwachtingsmanagement; Hoe zorg ik ervoor dat de gebruiker weet wat hij krijgt en de specialist weet wat er gemaakt moet worden.
  • Zou er ook iets mis kunnen gaan? Risico’s zijn er altijd in een project, maar hoe maak ik die beheersbaar?
  • Waar doen we het voor? Elk project heeft een businesscase nodig om te kunnen sturen.
  • Wat als er iets anders gaat dan verwacht? Issuemanagement, het dagelijkse werk van de projectmanager.
Aanpak theorie en praktijk
Je kunt je elke trainingsdag theoretisch voorbereiden middels onze e-learning omgeving. Je ontvangt hiervoor naast het cursusboek “Projectmanagement op basis van PRINCE2®” een inlogcode voor de PRINCE2® Memotrainer. Hierdoor krijg je voor elke training een goed beeld wat er behandeld gaat worden en welke vragen je kunt verwachten tijdens het examen. Tijdens de training kun je vragen stellen over de onderwerpen die je lastig vond en gaan we praktisch aan de slag met het toepassen van de theorie door samen een project te doen.
Naast de 7 basis elementen doen we nog een aantal ervaringsoefeningen, zodat je een aantal zaken nooit meer vergeet!

Trainingsduur en kosten
Deze training duurt 3 dagen. Tussen elke trainingsdag zit een week, zodat je de tijd krijgt om de praktische tips te laten landen en je tevens voor te bereiden op de volgende dag. Op de 3e dag doe je het examen.
De kosten voor de training bedragen € 975,- . Dit is inclusief trainingsmateriaal (boek, map en e-learning) en lunch, maar exclusief examen. Wil je tevens examen doen, dan zijn de extra kosten € 175,-.

Slagingsgarantie
Onze trainingen worden verzorgd door trainers die naast hun didactische vaardigheden allemaal praktijkervaring hebben met het vak projectmanagement. Door hun inzet en voldoende bewezen inzet van jouw kant m.b.v de PRINCE2® Memotrainer, garanderen wij je dat je het examen haalt. Mocht dat toch om een of andere redenen niet lukken, dan kun je eenmalig kosteloos een extra examen bij ons doen.

In-company trainingen met uw projectteam
Onze ervaring leert dat deze training nog meer rendement oplevert, indien je deze training parallel laat lopen met een project dat je net gaat opstarten of net opgestart hebt. Bij een deelname van minimaal 5 personen wordt het al interessant om deze optie te overwegen.

Data
Herfst 2019: 11, 25 oktober en 1 november (examen)

Winter 2019: 8, 22 november en 6 december (examen)

Inschrijven

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Naam organisatie*