Project Description

Praxis Foundation

Home/Strategie/Praxis Foundation
Bekijk agenda
test
Agenda

Praxis Foundation

Home/Strategie/Praxis Foundation
Bekijk agenda

Waarom Praxis Foundation?

Veranderingen gestructureerd aanpakken: Bedrijven veranderen. Altijd en continu. In de loop der jaren zijn er vele methodieken bedacht om die veranderingen in goede banen te leiden. Sommige van deze methodieken leggen de nadruk op de werkwijze, andere op competenties. Bekende voorbeelden zijn PRINCE2 / MSP / MoP, IPMA en PMI. In alle gevallen is er sprake van een compleet uitgewerkte methodiek die geïmplementeerd moet worden in organisaties. De ervaring leert dat het onmogelijk is om vanuit een generieke methodiek de veranderingen in een specifiek bedrijf te managen. Veelal wordt de methodiek anders en/of deels gebruikt, terwijl dit eigenlijk niet de intentie is geweest bij het opstellen van de methodiek.

Hiermee lijkt het dus niet (goed) mogelijk om een universele methodiek te maken die in zijn volle omgang voor alle bedrijven in alle situaties geschikt is. Er zijn wel onderdelen die universeel bruikbaar zijn. Die zijn ook weer verzameld en die noemen we dan “Best Practices”.

Zo zie je veel bedrijven die voor het grootste deel gebruik maken van PRINCE2 (methodisch) en van IPMA (competenties). Eenzelfde ontwikkeling is te zien in de Agile wereld waarin de werkwijze op teamniveau vaak prima is beschreven, maar men ook delen van PRINCE2, MSP of IPMA gebruikt.

Voor wie?

Deze training is zeer geschikt voor mensen die werkzaam zijn in een Project-, Programma- of Portfolio management omgeving (P3M).

Wat leer je?

In deze training leer je de inhoud van het Praxis Framework en geraak je bekend met het Body of knowledge, methodiek, competentieraamwerk en het competentie volwassenheidsmodel. Uiteraard komt ook de samenhang tussen deze onderdelen aan bod. Ook leer je hoe je het beste het Praxis Framework voor jouw specifieke situatie op maat kan maken.

Hoe trainen wij?

In de training wisselen we theorie continu af met voorbeelden uit de praktijk. Ook is veel interactie tussen de deelnemers zodat ook veel ervaring kan worden uitgewisseld. Om iedereen ook goed voor te bereiden voor het examen hebben we een oefenexamen ontwikkeld.

Ook is het mogelijk om via een virtuele classroom de training te volgen. In dat geval geven we de training in 5 dagdelen, bij voorkeur 5 losse dagdelen, en dagdeel 6 nog een vragenronde en examen

Details

Er zijn geen specifieke eisen ten aanzien van vooropleiding. Enige ervaring in het vakgebied projectmanagement is wel aan te raden.

Duur van de opleiding

De training wordt in 3 dagen of 6 dagdelen gegeven, waarbij de derde dag (dagdeel 6) wordt afgesloten met het examen praxis Foundation.

Materiaal

De Project Academie maakt in deze training gebruik van het boek ‘Praxis Framework; de handleiding voor Foundation’ van Wim Leenders en Wijnand Lens en van eigen ontwikkeld maatwerk trainingsmateriaal inclusief proefexamen.

Examen

Na afloop van de training kan de cursist opgaan voor het Praxis Foundation examen. Dit examen bestaat uit 75 multiplechoice vragen (in het Nederlands of Engels) welke binnen 60 minuten moeten worden beantwoord. Het betreft een gesloten boek examen. De kandidaat is geslaagd indien hij minimaal 38 vragen correct heeft beantwoord. Het examen wordt staat onder toezicht van APMG Benelux.

Prijs

De prijs die je betaalt is € 1095,- exclusief btw en inclusief examen, boek en oefenexamens.

TRAINER

WIJNAND LENS
WIJNAND LENSTrainer & consultant
Gepassioneerd kennisdeler en coach Business Analyse, Projectmanagement en Agile werken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief !

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Bedankt voor je inschrijving!
Sorry, er is iets fout gegaan. Probeer het later nog een keer.