Project Description

Agile Project Manager Foundation

Home/PM-methoden/Agile Project Manager Foundation
Bekijk agenda
test
Agenda

Agile Project Manager Foundation

Home/PM-methoden/Agile Project Manager Foundation
Bekijk agenda

Waarom Agile Project Manager Foundation?

Bedrijven en organisaties willen dat projecten steeds sneller toegevoegde waarde realiseren. Om dat te kunnen doen is een andere mindset en een andere aanpak nodig dan de traditionele projectaanpak. Waarin de projectmanager veelal een sturende taak heeft en taken delegeert aan team en/of individuele teamleden. In een agile project of – traject faciliteert en coördineert de (project)manager een of meer zelf organiserende teams die stapsgewijs een oplossing realiseren.

Zo komt in nauwe samenwerking met de klant eerder een beter bruikbare oplossing tot stand. Het Agile Project Management® framework is een framework dat de flexibele agile manier van werken combineert met de noodzaak om “in-control” te blijven.

Voor wie?

Wilt jij ook met zelfsturende (project) teams aan de slag? Heb je ervaren dat Scrum minder handvatten biedt voor het werken met meerdere teams? Dan is Agile PM nuttig voor jou.

In de training wordt ook aandacht besteed aan de veranderende rol van de (project)manager in een agile traject: van sturend naar faciliterend. En juist dat maakt het framework nuttig en interessant voor jou als projectmanager of als lid van een zelf organiserend team!

Wat leer je?

Tijdens deze training bespreken wij uitgebreid de theorie van – en de gedachte achter Agile en het Agile Project Management® Framework met de focus op de rol van Project Manager.

Het framework laat zien laat zien hoe 1 of meerdere zelf organiserende teams stapsgewijs resultaat kunnen leveren. Agile PM® is heel goed te combineren met Scrum. Vooral als meerdere teams samen aan een oplossing werken. Omdat naast het iteratief ontwikkelen ook expliciet aandacht is voor de inrichting van de teams en de kaders waarbinnen zij gaan werken zorgt Agile PM voor afstemming en control.

Hoe trainen wij?

Omdat je vooral leert door te doen wisselen we theorie af met korte opdrachten waarin we de Agile theorie en -technieken toepassen. Zo krijg je inzicht in hoe deze in specifieke (project) situaties toe te passen. Je krijgt voldoende ruimte om kennis en ervaring te delen met collega deelnemers.

De training wordt hybride gegeven, deels online en deels klassikaal.

 

Details

Er zijn geen specifieke eisen ten aanzien van vooropleiding. Enige ervaring in het vakgebied projectmanagement en/of met het werken in een teams is wel aan te raden.

Duur van de training

De training duurt 2 halve dagen (online) en een dag (fysiek).

Materiaal

Elke deelnemer ontvangt:

  • Agile Project Management® Handbook V2 (Engelstalig)
  • Trainingsmap met slides en opdrachten
  • Voucher voor het examen AgilePM® Foundation

Examen

Eind van dag 3 is er de mogelijkheid om op de locatie het examen af te leggen. Heb je liever wat meer tijd voor de examenvoorbereiding dan kun je na afloop op een zelf te kiezen tijdstip digitaal examen doen.Het examen bestaat op 50 multiplechoicevragen (in het Nederlands of Engels) welke binnen 40 minuten moeten worden beantwoord. Het is een gesloten boek examen. Je bent geslaagd als je 25 of meer vragen goed hebt beantwoord.

Prijs

De prijs die je betaalt is € 1095,- exclusief btw en inclusief examen, boek en oefenexamens.

TRAINER

KITTY CLERC
KITTY CLERCTrainer & consultant
Ik ben ervaren teamcoach / trainer op het gebied van Agile werken en projectmanagement.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief !

Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Bedankt voor je inschrijving!
Sorry, er is iets fout gegaan. Probeer het later nog een keer.