Banner VC Agile PM

Het Agile Business Consortium heeft een Agile framework ontwikkeld gebaseerd op de kennis en ervaring die is opgedaan in de jarenlange uitvoering van projecten volgens de DSDM methodiek. Dit framework beschrijft de levenscyclus van Agile productontwikkeling en benoemt de diverse rollen binnen een Agile team.

Waarom Agile projectmanager?

Bedrijven en organisaties willen dat projecten steeds sneller toegevoegde waarde realiseren. Om dat te kunnen doen is een andere mindset en een andere aanpak nodig dan de traditionele projectaanpak, waarin de projectmanager veelal een sturende taak heeft en taken delegeert aan team en/of individuele teamleden. In een agile project of – traject faciliteert en coördineert de (project)manager een of meer zelf organiserende teams die stapsgewijs een oplossing realiseren.
Zo komt in nauwe samenwerking met de klant eerder een beter bruikbare oplossing tot stand. Het Agile Project Management framework is een framework dat de flexibele agile manier van werken combineert met de noodzaak om “in-control” te blijven.

Voor wie is deze training?

Wilt u ook met zelfsturende (project) teams aan de slag? Dan is Agile PM nuttig voor u.
Het framework laat zien laat zien hoe 1 of meerdere zelf organiserende teams stapsgewijs resultaat kunnen leveren.
Agile PM is heel goed te combineren met Scrum. Vooral als meerdere teams samen aan een oplossing werken. Omdat
naast het iteratief ontwikkelen ook expliciet aandacht is voor de inrichting van de teams en de kaders waarbinnen zij gaan werken zorgt Agile PM voor afstemming en control.
In de training wordt ook aandacht besteed aan de veranderende rol van de (project)manager in een agile traject: van sturend naar faciliterend. En juist dat maakt het framework nuttig en interessant voor u als projectmanager of als lid van een zelf organiserend team!

Wat leer je?

Tijdens deze training bespreken wij uitgebreid de theorie van – en de gedachte achter het Agile en het Agile
Projectmanagement Framework met een duidelijke focus op de rol van Project Manager. U krijgt voldoende ruimte om kennis en ervaring te delen met collega deelnemers. Omdat u vooral leert door te doen wisselen we theorie af met korte opdrachten waarin we de Agile theorie en technieken toepassen. Zo krijgt u inzicht in de Agile technieken en hulpmiddelen en hoe die in specifieke (project) situaties toe te passen.

Hoe trainen wij?

Een virtuele training is een online training. De deelnemers ontmoeten elkaar via het internet. Via Microsoft Teams komen de trainer en de cursisten samen in een virtuele ruimte, waarbij de trainer de training met beeld en geluid en in interactie met de deelnemers verzorgt.

Net als bij de fysieke trainingen is de training opgedeeld in blokken. Ieder blok bestaat uit een overzicht van onderwerpen, inclusief prikkelende startvragen waarop de deelnemers kunnen reageren. Daarna behandelen we de theorie en een aantal extra oefeningen. De blokken duren twee uur met tussendoor een kwartier pauze.

Examen doen?

De training wordt afgerond met het door APMG geaccrediteerde Agile Projectmanagement Foundation examen. Het examen is een MC examen dat in 40 minuten afgenomen wordt.

Wie is je trainer?

Kitty Clerc is een ervaren trainster en Agile coach. Naast deze training geeft ze o.a. ook nog de training Agile Scrum Master en coacht ze organisatie op het gebied van Agile werken.
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kittyclerc/

Welke materialen worden gebruikt?

De deelnemers ontvangen:
• Agile Project Management Handbook V2 (Engelstalig)
• Digitale trainingsmap met slides en opdrachten
• Examen AgilePM® Foundation

Trainer:

Kitty Clerc

Prijs

€ 795,00 per cursist inclusief lesboek en online examen. De genoemde prijs is exclusief BTW.

Wanneer en waar?

De training wordt gegeven in 3 dagdelen van elk 5 uur per, waarbij we tussentijds pauzeren voor koffie, thee & lunch. In de virtual classroom volg je de training gewoon thuis. Het online examen kan door de kandidaten op een zelfgekozen datum en tijdstip worden ingepland en kan eveneens thuis achter de PC of laptop worden afgenomen.

Data

dinsdag 5 januari 2021: 09:00 – 12.30 uur
donderdag 7 januari 2021: 09.00 – 12.30 uur
dinsdag 12 januari 2021: 09.00 – 12.30 uur
donderdag 14 januari 2021: 09.00 – 12.30 uur

 

Wilt u meer informatie of wilt u deze training als een incompany training organiseren?
info@deprojectacademie.nl


contact

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Naam organisatie*