Banner VC Agile BA

Het Agile Business Consortium heeft een Agile framework ontwikkeld gebaseerd op de kennis en ervaring die is opgedaan in de jarenlange uitvoering van projecten volgens de DSDM methodiek. Dit framework beschrijft de levenscyclus van Agile productontwikkeling en benoemt de diverse rollen binnen een Agile team.

Waarom Agile business analist?

De Business Analist heeft binnen een Agile team een cruciaal belang; het is de verbindende rol tussen enerzijds het Solution Development Team en anderzijds het Project Team met daarin o.a. de Business Sponsor en de Business Visionary rollen.

Speciaal voor Business Analisten die werken in een Agile omgeving heeft het Agile Business Consortium de Agile Business Analyst training en certificering ontworpen. Deze training is ook zeer geschikt voor Business Analisten die de transitie van traditioneel projectmanagement naar Agile willen doorvoeren.

Voor wie is deze training?

• Business Analisten in een Agile omgeving.
• Ervaren Business Analisten die de transitie naar Agile willen doorvoeren.
• Product ontwikkelaars als opstap naar Agile Business Analist.

Wat leer je?

Tijdens deze training krijgt u kennis van het Agile Framework (processen en rollen) en de rol van de Agile Business Analist binnen de context van een Agile team. U krijgt een overzicht en inzicht in een breed scala van verschillende technieken en hulpmiddelen die bijdragen tot een effectieve business analyse.

Een Business Analist in een traditionele projectomgeving zit aan begin van het traject voornamelijk met de business en heeft vanuit zijn rol relatief weinig te doen met details van de oplossing en houdt zich derhalve niet bezig met de daadwerkelijke uitwerking en de bouw van het eindproduct. Binnen een Agile omgeving ben je als Business Analist wel zeer nauw betrokken bij de uitwerking en ontwikkeling van de producten en de requirements die je hebt opgehaald bij de business. Je kunt dan ook geen afstand meer nemen en het “overlaten” aan een Functioneel Ontwerper of Technisch Ontwerper zoals dat in de traditionele projectomgeving plaatsvindt.

Deze training geeft inzicht in je rol, verantwoordelijkheden en positie binnen een Agile project. Het verschil tussen Agile en traditioneel projectmanagement wordt toegelicht en hoe je de transitie kunt maken van een traditionele Business Analist naar een Agile Business Analist krijgt veel aandacht in deze cursus.

Hoe trainen wij?

Een virtuele training is een online training. De deelnemers ontmoeten elkaar via het internet. Via Microsoft Teams komen de trainer en de cursisten samen in een virtuele ruimte, waarbij de trainer de training met beeld en geluid en in interactie met de deelnemers verzorgt.

Net als bij de fysieke trainingen is de training opgedeeld in blokken. Ieder blok bestaat uit een overzicht van onderwerpen, inclusief prikkelende startvragen waarop de deelnemers kunnen reageren. Daarna behandelen we de theorie en een aantal extra oefeningen. De blokken duren twee uur met tussendoor een kwartier pauze.

Examen doen?

De training wordt afgerond met het door APMG geaccrediteerde Agile Business Analyst Foundation examen. Het examen is een MC examen dat in 40 minuten afgenomen wordt. Het verschil met een training tot SCRUM Master Scrum is een specifieke vorm van Agile werken. Je bent als Scrum Master een facilitator van het Development Team en helpt het team zeer goed te functioneren.

Wie is je trainer?

Wijnand Lens is sinds 1984 werkzaam in het veld van verandering en projectmanagement. Hij heeft in meer dan 30 jaar een brede ervaring binnen diverse bedrijfstakken opgebouwd. Sinds 1992 geeft Wijnand training aan professionals zowel op het gebied van projectmanagementmethodieken als praktijktrainingen op de werkvloer. Hij weet binnen zijn trainingen altijd wel de werkplek en de theorie bij elkaar te brengen, waardoor de theorie gaat leven bij de cursisten en er aansluiting is bij de dagelijkse praktijk.
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/wijnandlens/

Welke materialen worden gebruikt?

De deelnemers ontvangen:
• DSDM Consortium Agile Business Analysis Handbook (Engelstalig).
• Digitale trainingsmap met slides en opdrachten.
• Huiswerkopdracht gericht op individuele leerdoelen.
• Toegang tot de “Skype/Email-groep” om tussentijds contact met de trainer te hebben.
• Agile Business Analyst Foundation examen (en na behalen hiervan het certificaat).

Trainer:

Wijnand Lens

Prijs

€ 795,00 per cursist inclusief lesboek en online examen. De genoemde prijs is exclusief BTW.

Wanneer en waar?

De training kan worden gegeven in 6 dagdelen van 2 uur per dagdeel. In de virtual classroom volg je de training gewoon thuis. Het online examen kan door de kandidaten op een zelfgekozen datum en tijdstip worden ingepland en kan eveneens thuis worden afgenomen.

Data

dinsdag 28 april: 10:00 – 12:00 uur
woensdag 29 april: 10:00 – 12:00 uur
vrijdag 30 april: 10:00 – 12:00 uur
maandag 11 mei: 10:00 – 12:00 uur
dinsdag 12 mei: 10:00 – 12:00 uur
woensdag 13 mei: 10:00 – 12:00 uur
vrijdag 15 mei: 10:00 – 12:00 uur
maandag 25 mei: 10:00 – 12:00 uur
dinsdag 26 mei: 10:00 – 12:00 uur
maandag 15 juni: 10:00 – 12:00 uur
dinsdag 16 juni: 10:00 – 12:00 uur
woensdag 17 juni: 10:00 – 12:00 uur

Wilt u meer informatie of wilt u deze training als een incompany training organiseren?
info@deprojectacademie.nl


contact

Uw naam*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Naam organisatie*